Ortho Center
Artros
Höft Impingement
Sensmärta i ljumskregionen
Skador på ljumskens muskler och senor
Ljumskskador
Fot
Ledbandsinstabilitet
Akuta ledbandsskador
Mediala ledbandsskador
Syndesmosruptur
Peroneusseneluxation/-ruptur
Fotbollsvrist
Haglunds sjukdom
Smärtande plantarfascia (hälsporre)
Stel stortå (hallux rigidus)
Sned stortå (hallux valgus)
Stressfraktur
Mortons metatarsalgi
Os trigonum
Osteochondritis dissecans (osteokondrit)
Knä
Ledbandsskador
Främre korsbandsskada
Bakre korsbandsskada
Meniskskada
Knäskålsluxation
Patello-femoralt smärtsyndrom (PFSS)
Hopparknä
Schlatters sjukdom
Löparknä
Slemsäcksinflammation
Osteochondritis dissecans (osteokondrit)
Artros
Lår
Lårskador
Rygg
Muskel- och ledbandsskador i halsryggen
Muskel- och ledbandsskador i bröst- och ländrygg
Diskbråck
Scheuermanns sjukdom – idrottsrygg
Underben
Hälsenesmärta
Total hälseneruptur
Muskelskador; muskelbristning i vaden (tennis leg)
Kroniskt kompartmentsyndrom
Träning för alla
Publicerad: 2016-01-29

Träning för alla

Tillhör du dem som lovade dig själv att komma igång och röra på dig mer på det nya året? Kanske till och med satsa på regelbunden träning. Men inte riktigt kommit igång än. Lugn, det är aldrig försent. Vår marknadskoordinator Stig "Stikkan" Andersson tipsar om träning som passar alla.

Till exempel så anordnar Göteborgs Stad en Hälsovecka från måndagen den 25 januari till söndagen den 31 januari på Idrott & förenings anläggningar. Du har då möjlighet att testa olika pröva-på-aktiviteter och kan ta del av erbjudanden som gäller under veckan som exempelvis rörlighetstester, det vill säga tips och råd för att få ut det bästa av just din träning. Inspiration om funktionell träning, informationsdisk med kostinformation med mera. För att ta del av olika erbjudanden gå in på den läsvärda hemsidan goteborg.se klicka sedan på kultur/fritid, därefter väljer du till exempel motion/hälsa.Vill du komma igång och ha alla möjligheterna på ett ställe så kan jag varmt rekommendera Skatås motionscentral som ju dessutom ligger i ”vårt” område. Mitt i Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet. Ett område som har ”allt”. Här kan du promenera eller jogga i ett område som erbjuder massor av olika stigar och vägar att välja på med mera, med mera.

Skatås

Vill du träna styrketräning i en avspänd miljö då kan jag rekommendera Skatås motionscentrum. Jag var där häromdagen och välkomnades i dörren av Disa Lidström som är teamledare vid Enhet Centrum på Idrotts- och föreningsförvaltningen inom Göteborgs Stad.Hon och hennes team spred både värme och glädje till besökarna som kom och gick. Många kände de till och med till förnamnet. Något som ytterligare ökar trivseln och ger en god känsla.

Disa Lidström tog med mig på en guidad visning av lokalerna. En trappa ned tittade vi in i gymmet. Ett gym som har massor av maskiner, bollar, vikter och redskap som gör det till ett komplett gym. Dessutom är det en trevlig lokal med stora fönster som gör lokalerna ljusa med naturen utanför som inspirerar.

disa

Disa Lidström, teamledare vid Skatås Motionscentral
som tillhör Enhet Centrum på Idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs stad.

En bra kombination av maskiner och fria vikter gör att det ?nns något som passar alla – från nybörjare till dem som är vana att träna på gym. Du tränar individuellt den tid på dagen som passar dig bäst.

stig andersson

/Stig "Stikkan" Andersson

Artikel är sedan tidigare publicerad i Januarinumret av lokaltidningen Örgryte & Härlanda Posten